Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Cristian Dulca

VB-résztvevő magyar pályákon

2014. április 21. - dartagnan

Cristian Dulca

Született: 1972.10.25., Cluj-Napoca /Kolozsvár/, Románia

Állampolgárság: román

Poszt: hátvéd

Román védő. Legnagyobb sikere az 1998-as franciaországi vb-n való szereplés a válogatottal. Szerepelt többek közt a Rapid Bukarestnél, a kolozsvári CFR-ben, a Gloria Bistitánál. Megfordult Dél-Koreában, és pályafutása végén Magyarországon is.

A román hátvéd szülővárosa csapatában, a kolozsvári CFR-nél kezdett el ismerkedni a labdarúgás alapjaival. 1992-ben, 20 évesen került föl a felnőtt keretbe, ekkoriban a CFR a román másodosztály alsóbb régióiban dekkolt. 1993-ban 15., 1994-ben 12. hellyel kellett beérnie. Dulca legjobb idénye az 1994-1995-ös volt, amikor 33 bajnokin játszott, s 3 gólt is szerzett, a CFR szempontjából kevésbé volt sikeres az év, miután a 16., vagyis osztályozós helyen végeztek... Az osztályozót pedig elbukták a szatmári Olimpiával szemben.

Azonban Dulca nem követte klubját a harmadik vonalba, az első ligás Gloria Bistrita hívását nem utasíthatta el. '95-'96-os bajnokság őszi idényében a beszterceieknél 12 meccsen bizonyíthatott.

A szezon közben újabb nagy ugrás következett be az ifjú román hátvéd pályafutásában. Elszerződött az egyik fővárosi sztárklubhoz, a Rapidhoz. Válogatottak sora focizott a keretben,. mint Matei, Mironas, Bolohan.

Tavasszal a bekk 9 meccsen lépett pályára, a Rapid pedig bronzérmet szerzett, s így indulhatott az UEFA-kupában. 1996 augusztusában először a Lokomotiv Szófia következett, mely mindkét találkozón 1:0-ás román győzelmet hozott. Majd jött a Karlsruhe, s a hazai mérkőzésen nagy meglepetésre a Rapid nyert 1:0-ra egy öngóllal, idegenbelin azonban a többek közt Thomas Häslerrel, Tarnattal, Finkkel és Marc Kellerrel felálló németek bedarálták a románokat 4:1-re. Dulca mindegyik összecsapáson játszott.

 

Ha érdekli a teljes cikk, itt elolvashatja.

 

(fotó: evz.ro) 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr576066084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása