Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Történelmi siker! Az FK Csíkszereda búcsúztatta a Dinamót

2018. november 08. - dartagnan

cupa-romaniei.pngSporttörténelmi meccsen a harmadik vonalbeli FK Csíkszereda 3-3-as döntetlent követően tizenegyesekkel kiejtette a 13-szoros kupagyőztes Dinamo Bukarestet a Román Kupa nyolcaddöntőjében. Csíkszereda legnépszerűbb sportja a jégkorong, a futballklub története során a harmadosztálynál magasabb szinten nem szerepelt. Fő profiljuk - nem véletlen a Puskás Akadémiával való partnerség - a fiatal tehetségek kinevelése,  mostani keretükben is sok az utánpótlásból felkerült játékos. Mindezek pedig csak növelik sikerük értékét amelyből számos, Magyarországon megfordult játékos is kivette a részét, akik közül a legismertebbek az exgyőri Berde István, a volt gyirmóti Veres Szilárd, és a Puskás Akadémiát megjárt brazil Fabio Guarú.

 

 

2018. november elsején játszották le a Román Kupa nyolcaddöntőjének előzetesen simának tűnő párharcát, az FK Miercurea Ciuc Csíkszereda-Dinamo Bukarest kupameccset.

A harmadosztályú csikszeredai gárda azonban nem rezelt be minden téren jobb mutatókkal rendelkező ellenfelétől. Már az első játékrészben bátran nekirontottak a Dinamónak, főként szögletekkel, szabadrúgásokkal veszélyeztve. 

A góltalan első félidőt követően pedig a 48. percben meg is szerezték a vezetést a csikiak Majzik Adrián 25 méteres szabadrúgása révén! Amit az 52. minutumban megdupláztak Magyari Szilárd bombájával. Azonban a talán korán örömködő csikiak hamarosan elhalkultak. Ugyanis a Dinamo megrázta magát, és csapatkapitányuk, Nistor az 54. és 58. percben elért két gyors góljával egalizált. Miután a rendes játékidő döntetlennel zárult, jöhetett a hosszabbítás, amely már egyre inkábbb kihozta a csapatok közti erőnléti különbséget, és a 110. percben Neicutescu találata immár a bukarestiek vezetését jelentette. Ám tévedett, aki úgy gondolta, ezzel eldőlt a meccs, máris jött az újabb fordulat. Négy perccel később a csikiak marokkói játékosa ívelt be szabadrúgást, és az exgyőri Berde István kapásból bevágta a kapuba. Öt minutummal a lefújás előtt... Ezzel lett 3-3!

Következhetett a dráma utolsó felvonása, a tizenegyesek. Ami a székelyföldi gárda szempontjából kifejezetten rosszul kezdődött, a spanyol Gonzalez ugyanis kihagyta az elsőt... Nistor viszont belőtte. Az első ötös sorozat végén is maradt az egy gólnyi különbség, így Grozav lábában volt a Dinamo továbbjutása. De ott is maradt, mivel kihagyta. A következő körökben Guarú majd Berde értékesítette a büntetőjét, a bukarestiek sem hibáztak. Ellenben a 8. és a 9. körben mindkét csapat játékosai hibáztak, vagyis a hálóőrök, Bordás és Mutiu mindent fogtak. S már a 10. körnél tartottak. Nagy Zsolt berúgta, a belga Delorge viszont nem... Ám meg kellett ismételni, mivel a csíki kapus a lövés előtt elmozdult. És a megismételt 11-est is hárította Bordás!

Ezzel pedig a Román Kupában a legjobb nyolc közé jutott az a csíkszeredai együttes, amely fennállása óta a legnagyobb sikerét aratta!

csikszereda-kupacsapat-20181101.jpg

Kép forrása: Facebook

Román Kupa nyolcaddöntő, 2018.11.01.

FK Miercurea Ciuc Csíkszereda-Dinamo Bukarest 3-3, tizenegyesekkel 6-5

Gólszerzők: Majzik 48., Magyari 52., Berde 115., ill. Nistor 54., 59., Neicutescu 106.

Csíkszereda: Bordás-Majzik, Mitra, Berde, Guarú-Veres-Györgyi, Csürös, Jebari-González

Dinamo: Mutiu-Delorge, Ciobotariu, Katsikas, Olteanu-Gomelt-Hanca, Serban, Nistor, Moldoveanu-Popa

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr6514358569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása