Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

A 2-szeres EL-győztes és a kispesti királyok is szögre akasztották - 2022-ben visszavonult NB I-es légiósok

2023. február 09. - dartagnan

Goal.com MagyarországTavalyi cikkünk után idén is összegyűjtöttük azokat a magyar első osztályban megfordult ismert netán kevésbé ismert külföldi labdarúgókat, akik az elmútl évben, vagyis 2022-ben befejezték pályafutásukat.

 

 

Na de kik is azok a címben szereplő királyok? Kezdjük is az elsővel, Davide Lanzafaméval.. A talján támadó a Del Pierós, Chiellinis, Bonuccis Juventusból indulván, kisebb olasz klubokon át a magyar NB I-ben vált csapatai, a Honvéd és FTC vezéregyéniségévé, sőt bajnokságunk egyik ikonikus figurájává. 2013-tól - egy budabotrányos intermezzótól eltekintve - 2020-ig focizott hazánkban, s lett  mindkét pesti csapattal gólkirály, bajnok, a piros-feketékel pedig még kupagyőztes is.

Dejan Karan utolsó klubja a Diósgyőr volt, akiket hat évig szolgált 2016 és 2022 között. A szerb bekk a borsodiak mellett két szezont a Kecskemétnél is játszott az NB1-ben, a köztes időben pedig Tiranában tett kitérőt. Amúgy hazájában, az újvidéki Vojvodinában kezdett futballozni.  

221 ukrán Premier Liga-meccsel büszkélkedhetett a 35 évesen visszavonuló Oleg Golodyuk. Az ukrán középpályás nálunk a Haladás és ZTE együttesét is megjárta.

A szlovén kapus, Marko Ranilovic 2010-ben igazolt a magyar élvonalba, ahol a Fradi és a Kaposvár hálóját is őrizte. Előbbiekkel egy Ligakupát, azt megelőzően hazájában pedig a Mariborral bajnoki aranyat, kupát, valamint szuperkupát zsebelt be.

Patrick Ikenne-King kispesti királysága - NSOKispest legkisebb királya, vagyis Patrick Ikenne-King szintén abbahagyta. A szélvészgyors nigériai védő szinte egész pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott. 2012-ben még alig 21 évesen érkezett hazánkba és tíz esztendőt húzott le az NB1-ben, játszott a Honvéd, MTK, valamint a Mezőkövesd csapatában. Egyékbként piros-fekete színekben érte el legnagyobb sikereit, a 2017-es bajnoki aranyat, és a 2020-as MK-győzelmet.

Az imént említett időközben honosított afrikai légióssal szemben Lasha Sindagoridze neve csupán a vájt fülű drukkerek számára mondhat valamit. Bár a grúz támadó röpke 5 meccset játszott az élvonalbeli Balmazújvárosban, mégis a 3 grúz bajnoki címe, 1 kupasikere, továbbá a Soligorskkal szerzett belorusz bajnoki elsősége bizonyítja, hogy azért jobb napjain nem volt rossz splíler.

 S ha már fradistával kezdtük, jöjjön a végére is! 2021 szeptemberében szerződött hozzájuk, veterán klasszis, Marko Marin, és habár kiegészítő emberként, de bajnokságot valamint MK-t nyert velük. Trófeákból amúgy sem volt hiánya, ugyanis két EL-sikerrel (Chelsea, Sevilla), görög, szerb bajnoki címekkel, világbajnoki bronzéremmel.  Érdekesség, hogy a német középpályás karrierje során 10 országban futballozott.

 

Forrás: Transfermarkt | NSO

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr1818022564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása