Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Bojan Lazic

2021. február 25. - dartagnan

Született: 1974.05.13., Krusevac, Jugoszlávia (ma Szerbia)

Állampolgárság: szerb

Poszt: védő, középpályás

 

A szerb középpályás karrierje elején délszláv együtteseknél focizott, majd 27 éves korában Magyarországra igazolt, s egy kis ausztriai kitérőt leszámítva visszavonulásáig nálunk kergette a labdát. Első csapata az épp a jugo vonalat preferáló Hungária körúti gárda volt, de játszott a Matáv Sopronban, a másodosztályban dekkoló Fradiban, majd visszatérve a hűség városába, a Soproni VSE-be vezetett az útja. Legnagyobb klubsikere alighanem a Matáv színeiben elért 2004-es MK-győzelem.

 

 

Jugoszláviában kezdte rúgni a bőrt, a Napredak Krusevacnál. Majd az 1999-2000-es idényben már a Sutjeska Niksicben játszott, s védőként egy gólt is szerzett a Hajduk Belgrád elleni, 4-3-ra megnyert meccsen. A következő idényben ismét váltott, és a másodosztályú FK Becejnél focizott tovább.

2001-ben Magyarországon folytatta, és úgy alakult, hogy itt is ragadt. Első csapata a Garami mester által irányított MTK volt. A Hungária körúton épp a délszláv vonalat erőltették, csapattársai között megemlíthetjük Smiljanicot, Branezacot és Jezdimirovicot is. Lazicra a középpályán számítottak védekező szerepkörben. 20 bajnokin dobták be a Borsodi Liga 2001-2002-es kiírásában, amin a kék-fehérek egyébiránt bronzérmesként zártak. 

 

Fotó: Tempó Fradi

 

Ha érdekli a teljes cikk, elolvashatja az NB1-es légiósok.hu-n Lazic pályafutását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr7316439356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása