Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

NB I-es légiósok a szomszédos ligák 2021-22-es bajnokcsapataiban

2022. június 25. - dartagnan

bbb7f99e56f23907a87196667f12949e.png Itt a nyár, nemrég befejeződött a tanév, és elindult a gyerekek körében népszerű vakáció! De nemcsak az iskolákban, a futballpályákon is, miután végetért a bajnokág, nyári szünetet tartanak. Uborkaszezont. Ilyenkor a szurkolók azt találgatják, kikkel fog erősíteni kedvenc csapatuk a következő szezonra. Mi mégis most kicsit visszatekintünk a 2021-22-es idényre. Alábbi cikkünkben azokkal az NB I-es légiósokkal foglalkozunk, akik a környező országok bajnokcsapataiban játszottak.

 

Északi szomszédunknál, a szlovák Fortuna Ligát megnyerő Slovannál három korábbi NB I-es légiós is szerepelt, Ezekiel Henty, Dejan Drazic és Krizan Richárd. Azonban míg előbbi kettő a téli szünetben kölcsönbe ment, Henty a szaúdi Al-Hazemhez, Drazic a Honvédhoz, addig a magyar származású Krizan végig rendelkezésre állt. Már amikor egészséges volt... Ugyanis bár az első fordulókban rendre kezdett, sőt védőként gólt is szerzett, de 2021 októberében térdszalag-szakadást szenvedett, megműtötték, s emiatt hosszú kihagyásra kényszerült, így összesen 7 meccs jutott neki. Érdekes, hogy Drazic pont kétszer annyi bajnokin játszhatott, amin 4-szer betalált. a nigériai támádó pedig egész kiváló félidényt produkált 18/9-es stattal. Találatai közül különösen a 6. fordulóbeli, Zlate Moravce ellen hintett mesterhármasára emlékezhetnek jó szívvel a drukkerek.

Emir Dilaver, a Fradi egykori légiósa önmagához képest gyenge szezont zárt. Bár a Dinamo Zágrábbal a tabella élén végzett, ám mindössze 5 horvát bajnokin léphetett pályára régi-új csapatában. Az osztrák bekk ugyanis először 2018-ban szerződött a zágrábiakhoz, majd egy törökországi kitérő után 2021 nyarán igazolt vissza hozzájuk.

Ellentétben az osztrák védővel, Rok Kronaveter a szlovén aranyérmes Maribornál meghatározó ember tudott lenni. Még veteránkánt is, lévén, hogy 35 esztendős immár. 25 meccsen elért 6 gólja szép teljesítmény középpályásként. Persze Kronaveter gólerős fedezet, de nem volt ez mindig így. Hiszen míg évekkel ezelőtt a Győri ETO alkalmazásában jobbára védekező feladattal bízták meg, addig 2015-től visszatérve hazájába, az Olimpija Ljubljanában úgy ítélték meg, a támadásokban lehetne hasznosabb. S ez jó döntésnek bizonyult, amit az azóta eltelt hét szezon alatti 71 találata bizonyít. 

A környező államokból néhány még hátramaradt, ám az ausztriai, romániai, szerbiai aranyérmesek, a Red Bull Salzburg, a kolozsvári CFR, valamint a Red Star Belgrád keretében nem volt egykori NB I-es légiós, míg az ukrán Premier Ligában az ismert okok (orosz-ukrán háború...) miatt félbeszakadt az idény, ezért bajnokot sem hirdettek. Egyébként a lefújáskor a táblázat élén a Sahtar Doneck állt. 

 

Forrás: Transfermarkt

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr7317861873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása