Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Ivan Dudic

2023. március 23. - dartagnan

Ivan Dudic Született: 1977.02.13., Zemun /Zimony/, Jugoszlávia

Állampolgárság: szerb

Poszt: hátvéd

 

A Crvena Zvezdában kezdett focizni, 5 év után bajnoki címmel, kupasikerrel zsebében távozott, és a Benficába vezetett útja, ám a portugál sztárklubban nem lett legenda. Belga kiscsapat és a Bezanija érintésével vetődött az NB1-be, a Zetéhez, majd a Megyeri útra.

 

Pályafutásának kezdete a leghíresebb jugoszláv klubok egyikéhez, a Crvena Zvezdához /magyarul Vörös Csillag/ köthető. Itt töltötte ifiéveit, 18 esztendősen már a nagycsapat keretéhez tartozott, s 1995-96-ban be is mutatkozhatott a felnőtteknél, egy bajnoki erejéig. Ám a továbbiakban nem sok sót evett meg a Goran Djorovic, Zoran Njegus szintű bekkek mellett... 1997 októberében játszhatott újra tétmérkőzést, a KEK-ben, a Germinal Ekeren elleni visszavágón. A párharc első összecsapását a Germinal hozta 3-2-re, s az első belga gól magyar hátvédjük, Kovács Ervin érdeme volt. A visszavágón a Crvena Zvezdának mindenképp nyernie kellett volna, legalább egy találattal. És a 18. percben Drulic meg is szerezte a vezetést! Ám a 66. minutumban az ekereniek első számú gólfelelőse, Radzinski kiegyenlített. A belgák mehettek tovább, sokáig azonban nem jutottak.

Ha érdekli a teljes cikk, elolvashatja az NB1-es légiósok.hu-n Dudic pályafutását.

Fotó: Transfermarkt

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr5818073604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása