Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Grégory Christ

2012. július 02. - dartagnan

christ.jpg

Született: 1982.10.04., Beauvais (Franciaország)

Nemzetiség: francia

Poszt: középpályás

Christ a francia AS Beauvais-nél kezdte a pályafutását. A felnőttek között először 2002-ben bizonyíthatott. A 20 éves játékosnak 6 mecs jutott a 2002-03-as idényben, csapata pedig a 18. helyre érve kipottyant a második vonalból. 

2003-ban klubot, s egyben várost váltott,az alacsonyabb osztályú párizsi RCF-be igazolt egy évre. 

Egy év múltán úgy gondolhatta az ifjú fedezet, hogy eljött az ideje kissé kiruccanni Belgiumba, így hát aláírt a belga élvonalbeli SC Charleroi-hoz. Alighanem merész lépés lehetett Christ karrierjében ez a váltás, de bejött neki. Mivel edzői rendszeresen bizalmat szavaztak neki, gyorsan meghatározóvá vált. A 2004-05-ös bajnokságban csapatával az 5. helyen landoltak, Christ 1 gólt szerzett. A Mons ellen, ami egyben győztes találat is volt, miután több gól nem született. A belga kupában is remekeltek, kiejtették a Cercle Brugge és a Standard Liége gárdáit. Végül a legjobb nyolc közt a Lierse állította meg őket.

Két izgalmas, szoros összecsapáson idegenben lőtt góllal maradt alul a Charleroi.  A 2005-06-os szezon haloványabbra sikerült klubjának, ám Christ szinte megtáltosodott. A szezon során öt gólpasszt adott, s fontos találatokat is szerzett. A Beerschot ellen ő szerezte csapata első gólját, a Mouscron gárdáját Christ góljával győzték le, míg a Brussels ellen előnyhöz juttatta csapatát, amit később az ellenfél egalizált. A kupában azért megint kiválóan szerepeltek, sőt. Az elődöntőig jutottak, ahol azonban a Mouscron jelentette a végállomást.

A következő szezonokban egy ötödik hely kivételével csapata erős lejtmenetet vett, de Christ góljaival, gólpasszaival fontos láncszeme maradt az együttesnek.  2008-ban kölcsönben, az MSV Duisburghoz szerződött.     Christ a német másodosztályban is megállta a helyét, mérlege 11 meccs, 1 gól és 2 assziszt. A gólt az Augsburg elleni mérkőzésen szerezte, ahol egyébként csapata első találatát a kameruni Dorge Kouemaha jegyezte, aki korábban évekig Tatabányán és Debrecenben riogatta az ellenfelek kapusait. A Duisburg a 6. helyen fejezte be a második vonal küzdelmeit, Christ pedig visszatért a Charleroi-ba. 

A 2009-10-es szezont, akárcsak az előző belgiumi éveiben, alapemberként játszotta végig. A bajnokság végén Christ csapatot váltott, az ugyancsak belga elsőosztályú Sint Truidenhez igazolt.

 

 

 

 

Új csapata rögtön kölcsönadta a görög másodosztályba, a Panthraikosnak. A helléneknél 10 meccsen játszott. Majd a bajnokság közben visszatért a Sint Truidenhez, és 13 meccsen szerepelt, ám gólt ezúttal sem sikerült szereznie. Érdekesség, hogy ekkor még a belgáknál játszott a szenegáli Ibrahim Sidibé, aki szintén focizott Magyaroszágon, méghozzá a Lokiban.

A francia középpályás az új, 2011-12-es belga pontvadászatban már jóval eredményesebb volt, háromszor talált be, s három gólpasszt adott. 

A bajnokság végén továbbállt, s 2012 nyarán a magyar elsőosztályú Újpestre igazolt.

 

 

Klubjai:

fraflag.gifAS Beauvais

fraflag.gifRCF Paris

belflag.gifSC Charleroi

gerflag.gifMSV Duisburg

belflag.gifSC Charleroi

belflag.gifSint Truiden

gre.jpgPanthraikos

belflag.gifSint Truiden

hunflag.gifÚjpest

 

Forrás: Wikipedia 2004-05-ös belga bajnokság, kupa Transfermakt adatlap Christ Újpesten

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr144624216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása