Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Roguy Meye, a gaboni vipera

2011. augusztus 16. - dartagnan

Roguy Meye.JPG

 Roguy Meye

 
Született: 1986.10.07., Makokou (Gabon)
 
Nemzetiség: gaboni
 
Poszt: csatár
 
 
 
 
A gaboni támadó a Mangasportnál nevelkedett, s igyekezett elsajátítani a góllövés művészetét. Hogy ez mennyire sikerült, erről későbbiekben a zalaegerszegi szurkolók is meggyőződhettek. De ne szaladjunk ennyire előre...
A Mangasportban 2002-ben került föl az első kerethez, és kezdetben viszonylag keveset foglalkoztatta az ellenfelek kapusait. Mígnem 2005-ben jött az áttörés, 23 meccsen 10-szer betalált, s csapatával a kupát plusz a bajnoki aranyat is bezsebelte! Utóbbi a következő évben szintén összejött. Sőt, a 2006-os szuperkupa döntőben is diadalmaskodtak, a Téléstars elleni 4:1-re megnyert meccsen. Meye az első 2 gólt szerezte, a 4., majd a 8. percben. A győztes csapat kezdőjében amúgy még volt egy a magyar szurkolóknak talán ismerős név, az exgyőri Arséne Copa, aki mellesleg a Mangasport 3. találatát jegyezte. 

 
A következő szezont bombaformában kezdte a gaboni támadó, 5 meccs, 6 gól, s ezzel vezette a góllövőlistát. Hogy ő lett volna-e a gólkirály, azt már nem tudjuk meg,  mivel megnövekedett Európából iránta az érdeklődés, s Magyarországról a Debrecen el is hívta próbázni, ám végül a ZTE szerződtette 2007 júliusában. 
A bemutatkozására kissé várnia kellett, mivel vízumgondok miatt lecsúszott a bajnoki rajtról. A 7. fordulóban lépett először pályára, csereként az MTK elleni vesztes meccsen. Meye nehezen lendült bele a gólgyártásba, a 10. fordulóban aztán egyből kettöt vágott a Vasasnak. Később még tudott duplázni a Sopron és a Paks ellen is. A 2007-08-as idényt végül 10 góllal zárta. Az új szezonban is kitartott jó formája, a 2008-as őszi szezon során 14 meccsen 7 gólt szerzett! A téli szünetben aztán bejelentkezett több klub érte, végül hosszas huzavona után a török Ankarasporral egyezett meg a ZTE. Egyes hírek szerint a gaboni vipera 890 ezer fontért váltott csapatot!
 
Zalaegerszegi teljesítményének köszönhetően stabil tagja lett hazája válogatottjának, rendszeresen behívták, s Meye ezt igyekezett jó játékkal megháláni. Eddig 7 gól fűződik nevéhez, ezek közül emlékezetes a 2008-ban, a Ghána elleni vb-selejtezőn szerzett találata. De ott volt a csapattal a 2010-es Afrikai Nemzetek Kupáján is, ahol Kamerun ellen gólpasszt adott Daniel Cousinnek. 
 
 

 
Sajnos törökországi évei már kevésbé voltak sikeresek, az Ankaraspornál 16 meccsen csak 2 gólt jegyzett, és a későbbiekben hiába szerződött át a másik fővárosi gárdához, az Ankaragücühöz, ott sem nagyon kápráztatta el a szurkolókat, 16 bajnokin mindössze 1 gól ért el. Utóbbi klubja a 2010-11-es szezon közben kölcsönadtadta a francia másodosztályú Paris FC-nek, ahol 9 mérkőzésen 1 találatig jutott. 2011 nyarán mivel az Ankaragücü szerződésszegést követett el, így Meye szabadon igazolhatóvá vált. Régi klubja, a Zete gyorsan föl is vette a kapcsolatot vele, s július végén sikeresen megállapodtak.
 
A korábban nagy pénzért eligazolt gaboni vipera ingyen visszatért régi sikerei színhelyére, s az egerszegi szurkolók bíznak benne, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta.      
 
 
Klubjai:
 
gabflag.gifMangasport
 
hunflag.gifZTE
 
turflag.gifAnkaraspor
 
turflag.gifAnkaragücü
 
fraflag.gifParis FC
 
hunflag.gif ZTE
hunflag.gif DVSC
 
 
 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr803158875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása