Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Nem indulhat a Ligue1-ben a Lens - Távozhat Coulibaly?

2014. július 21. - dartagnan

lens.png

 

A 2013-2014-es francia másodosztály küzdelmeiben második helyen végzett az RC Lens. Ám hiába harcolták ki a pályán a feljutást, úgy tűnik, anyagi gondjaik miatt nem indulhatnak a francia élvonalban. Persze máris a két legjobb góllövő, Adamo Coulibaly és Danijel Ljuboja távozásáról pletykálnak...

 

 

 A Francia Labdarúgó-szövetségi fellebbviteli testülete megerősítette a liga korábbi döntését, így a Ligue 2 legutóbbi szezonjának ezüstérmese nem csatlakozhat a Ligue1 mezőnyéhez. A francia szövetség szerint a gárda azeri tulajdonosának a szükségesnél 10 millió euróval alacsonyabb a költségvetése...  S bár még nem szerepel a klub bankszámláján a hiányzó összeg, de egy azerbajdzsáni bank kezességet vállalt. Ennek ellenére elutasították a "vér és arany" becenévre hallgató csapat fellebbezését.

A nagy múltú egyesületnek már csak halvány reménye maradt a döntés megváltoztatására: utolsó lehetőségként a Francia Olimpiai Bizottsághoz fordulhat jogorvoslatért...

Coulibaly egyébként kiváló idényt zárt, 31 bajnokin hat gólt szerzett, s a hajrára Ljuboja sérülésének következtében gyakorlatilag alapember lett. Az ex-debreceni támadó legjobb meccse az utolsó fordulóban rendezett Bastia elleni idegenbeli összecsapás volt, ahol ő lett a mérkőzés hőse, ugyanis duplájával győzött 2-0-ra csapata.

Ám hogy a következő szezonban is a Lens mezében rugja-e a lasztit az egykori targoncás, az még a jövő zenéje...

 

 

Nemzeti Sport | europe-mercato.com

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr246523703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása