Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Daniel Usvat

2010. június 11. - dartagnan
 

 

Daniel Usvat

 
Született: 1973.11.02., Oradea - Nagyvárad (Románia) 
 
Nemzetiség: román
 
Poszt: középpályás
 
Usvat a nagyváradi Bihor Fc-nél kezdett focizni, majd 3 év múltán már a Farul constantában rúgta bőrt.
 
'96 nyarán szerződőtt az nb1-be, első magyarországi állomása a Haladás volt. A szombathelyieknél gyorsan beilleszkedett, s a középpályán kihagyhatatlanná vált a baloldalon. 27 meccsen játszott, azokon 4 gólt szerezvén. A BVSC, Pécs, Újpest, és a Siófok ellen talált be. A vas megyeiek a 96-97-es évadot tizedikként fejezték be.
 
A következő évben a román középpályás Budaspestre került, a BVSC-hez. A zuglóiaknál egy ütős keret jött össze. A csapathoz tartozott például Erős Károly, Aleksandr Bondarenko, Füzi Ákos s nem utolsósorban a későbbi sokszoros bajnok Komlósi Ádám.
Ehhez képest az idény végén be kellett érniük a 10. hellyel. Usvatra végig a kezdőben számítottak. A 98-99-es szezonnak nem a legjobb vágott neki a vasutas csapat... Az anyagi helyzetük megrendült, az alapemberek közül sokan távoztak, a helyükre érkezettek pedig nem bizonyultak megfeleő erősítésnek. A román ballábas középpályás továbbra is alapember volt, ám a csapat meredek zuhant lefelé a tabellán. A fordulásnál kieső pozícióban teleltek. Ezért a vasutasok beerősítettek a legendás Dömével vagyis Détári Lajossal. De sajnos így sem kerülhették el a kiesést...
 
Usvat elhagyta a gárdát, s egy félidény erejéig Cegléden focizott. A kis kitérő után 2000-ben a Nagykanizsa alkalmazásába állt, ám félév után újra váltott, mivel a kanizsaiak búcsúztak az elsőosztálytól.
 
Ezúttal a Videoton hívására mondott igent. A Vidivel 8. lett a bajnokságban, a kupában viszont egészen a döntőig jutottak, ott azonban a Loki súlyos, 5:2-es vereséget mért rájuk.
 
2002-ben újfent klubot cserélt a román légiós, ám ezúttal nem ment túl messzire, csak a Balaton partjára. Siófokon ekkor nagyon jó közösség alakult, kiváló csapategység, rutinos játékosokkal. Mint Kuttor Attila, Erős Károly, Sipeki István, Csordás Csaba és... Daniel Usvat. A minőségi szakmai munkára pedig Csank János, majd Csertői Aurél volt a garancia. A csapat pedig nagy meglepetésre remekül teljesített, 2003-ban 5. lett, míg 2004-ben 4. Utóbbi évben sokáig a tabellát is vezették! Kétségkívül ezek voltak Usvat pályáfutásának legjobb évei. Siófokon Usvat rendszeresen pályára léphetett, bár sokszor csereként számoltak vele, de így is hasznos tagja tudott lenni a gárdának. Jó megmozdulásai mellett góljaival is. A 2002-2003-as idényben volt négyszer volt eredményes. Különösen jól ment a góllövés 4. és a 6. forduló közt, amikor mindhárom meccsen betalált.
       
Usvat 2 évet töltött a balatoni gárdában, 2004-ben Pápára igazolt, s itt fejezte be pályáfutását.
 
 
Klubjai:
 

RomaniaFC Bihor

RomaniaFarul Constanta

HungaryHALADÁS

Hungary

BVSC
 

HungaryCegléd

Hungary

NAGYKANIZSA
 

HungaryVIDEOTON

HungaryBALATON FC

HungaryLOMBARD PÁPA

 

Forrás: Wikipedia Futball adattár

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr782074172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása