Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Mladen Lambulic

2010. június 10. - dartagnan
 

 

Mladen Lambulic.JPG

Mladen Lambulic

 
Született: 1972.07.09.
 
Nemzetiség: montenegrói
 
Poszt: hátvéd
 
 
A montenegrói játékos 1990-ben kezdett el futballozni az akkor még létező Jugoszláviában. Kezdetben alacsonyabb osztályban, majd 1994-ben a Radnicki Belgrádhoz került, s itt bemutatkozhatott az élvonalban is. Az első idénye egészen kiválóra sikerült, hátvéd létére három gólt szerzett!
 
Két év elteltével váltott, az FK Zemunnak mondott igent. A bajnokság egyik középcsapatának számító Zemunban is megállta helyét, az itt töltött három éve alatt 58 meccsen játszott. Különösen a '97-'98-as szezonja sikerült jól, amikor szinte minden találkozón pályára lépett a bajnokságban 6. helyen végző csapatban.
 
1999-ben kipróbálta magát Nyugat-Európában, a belga második vonalban. Ám egy év múlva már újra a jugoszláv elsőosztályban kergette a labdát, ezúttal az újonc Zeta Golubovcinél. Bár csapata nem parádézott a bajnokságban, ám a 28 esztendős, rutinos focistára  nem lehetett panasz. Három fontos találatot is szerzett. A 8. fordulóban pont régi csapata a Zemun ellen juttatta a hálóba az egyenlítő gólt. A Zeta a 2000-01-es idényt a 13. helyen zárta. Ám ha a bajnokságban nem is, a kupában annál inkább villogtak. A negyeddöntőig meneteltek, ott azonban a Mladost Apatin erősebbnek bizonyult náluk. Lambulic egyébként ebben a sorozatban szintén betalált, egyszer a Kragujevac elleni nyolcaddöntőbeli összecsapáson. 
2002 tavaszán csapatot, s egyben országot váltott - az MTK-hoz igazolt. A kék-fehérek azokban az években a a délszláv vonalat erőltették, így Lambulic számos honfitársával játszhatott egy csapatban, például  Goran Jezdimiroviccsal vagy Bojan Laziccsal. 
Lambulic első MTK-s évében még kevés találkozón szerepelt.
 
A következő, 2002-03-as szezon közben a Sopronnak adták kölcsön, miközben a Hungária körútiak megnyerték a bajnokságot. Lambulic a Sopronnál alapember lett, 40 meccsen bizonyíthatott.
 
A kölcsönidő leteltével 2004-ben tért vissza az MTK-hoz, ahol a helyzet jelentősen megváltozot, a jugoszláv különítményből csupán ő és Jezdimirivoc maradtak. Lambuliccsal ekkortól kezdőként számítottak a hátsó alakzatban. Határozott játéka s rutinja miatt éveken át kulcsember lett a védelem középső tengelyében. Kiváló párost alkotott Juhász Rolanddal, később Rodenbücher Istvánnal, Pintér Ádámmal.
 
A kék-fehéreknél történő újabb koncepcióváltás következtében - melynek lényege, hogy az utánpótlásból kikerülő fiatalokat kezdték el  beépíteni a csapatba - Lambulic, Végh Zoltán kapussal együtt a keret legrutinosabbja lett. A montenegrói hátvéd legjobb idénye alighanem a 2007-08-as volt, amikor bajnoki címet, szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett az MTK-val, s mellesleg 7 gólt is szerzett. Ezekből kettőt a REAC elleni találkozón, mely tulajdonképp döntő fontosságú volt, mivel az üldöző Debrecen immár behozhatatlan hátrányba került.
 
 

(Lambulic 2 gólja a REAC-MTK-n 2008-ban)

 
2009-ben végül Lambulic is a fiatalítás "áldozata" lett. Így a 2009-10-es bajnokságnak új csapattal, az Újpesttel vágott neki, ám csak kiegészítő emberként számoltak vele. Ezért tavasszal újra váltott, a Kecskemét ajánlatára igent mondott. Lambulic a KTE addig ingatag védelmének magabiztosságot adva rengeteget tett új klubja nb1-ben maradásáért. Sőt, nemcsak a védekezésben, de a támadásban is. A véghajrában, a 29. fordulóban a Hungária körútiak ellen az ő beadását váltotta gólra Némedi Norbert. 
S mint később kiderült, ez a győzelmet jelentette régi klubjával szemben. A montenegrói védő Kecskeméten fejezte be pályafutását 2010. októberében.
 
 
Klubjai:
 

YugoslaviaFK Buducnost Podgorica 

Radnicki Belgrád

FK Zemun

BelgiumFCV Dender 

FK Zeta 

HungaryMTK 

HungarySopron 

HungaryMTK

HungaryÚjpest

HungaryKecskemét

 
 
Forrás: Origo Rsssf.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr282071017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása