Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Darko Ljubojevic

2010. június 02. - dartagnan
 

 

Darko Ljubojevic



Született: 1975.01.08., Banja Luka (Jugoszlávia)

Nemzetiség: boszniai szerb

Poszt: középpályás


Darko Ljubojevic a ma már Boszniához tartozó Borac Banja Lukában kezdett el futballozni 1992-ben. Nevelőklubját 2 év múlva elhagyta ugyan, de később többször is visszatért.


A nagy tehetségnek tartott játékost a '95-ben az egyik szerbiai sztárcsapat, a Crvena Zvezda szemelte ki. A következő, '96-'97-es szezont a kezdő tizenegyben játszotta végig, s középpályásként 4 gólt is lőtt. A csapat a bajnokságban a második helyen végzett, az ősi rivális Patizannal szemben alulmaradt. Ám a kupával kárpótolták magukat.
Az akkori játékosállományuk erejét jól jelzi, hogy Goran Djorovic és Dejan Stankovic voltak a csapattársai, akik később szép karriert futottak be! Stankovic Itáliában (Lazio, Inter), míg Djorovic Spanyolországban.


Ljubojevic '97 nyarán a spanyol másodosztályú CD Ourense klubjához igazolt. Az idény befejeztével visszament a Zvezdába, ahol azonban jóval kevésbé számítottak rá. Így újra a spanyolok felé vette az irányt, ám túl sokáig ott sem maradt. 2000-ben hazatért nevelőegyesületébe, a Borac Banja Lukába, akikkel a boszniai szerb bajnokságban szerepelt Zalaegerszegre szerződéséig.


A bajnoki címre törő Zetében a 2000-2001-es bajnokság második felében debütált.  Eredményes éveket töltött el az nb1-ben, ezalatt magyar bajnok lett, s csapata egyik legjobbja volt. A Zetében végig megbízhatóan teljesített, remek irányítókészségét is jól kamatoztatta. Mellékesen a nemzetközi kupákban is húzóembernek bizonyult, a 2002-es BL-selejtező során győztes gólt szerzett a horvát NK Zagreb ellen, a Manchester United 1:0 arányú legyőzésekor pedig végig káprázatos formában focizott!


2005-ben Görögországba tett kiruccanást, ám az új idényt megint a zalaiaknál kezdte el. Második zalaegerszegi szereplésekor újfent hozta az elvárt szintet, bár többször sérülések hátráltatták. Így is fontos gólokat szerzett, például rögtön a bajnokság elején a Fehérvár és az MTK elleni találkozón. 2007-ben távozott végleg a Zetétől az FK Laktasiba. 2009-ben kisebb kitérőt tett, amikor nevelőklubjához ment vissza 1 évre. Később újfent a Laktasiban kergette a labdát, mígnem 2010 júliusában visszavonult. Utolsó évében 17 bajnoki adatott neki, plusz három gól.
 

(A 2002-es ZTE-Manchester, melyen 1:0-ra a hazaiak győztek!)

 

Sikerei:

Crvena Zvezda

Jugoszláv kupagyőztes - 1996, 1997

ZTE

Magyar bajnok - 2001


Klubjai:

Serbia Borac Banja Luka

Serbia

 Buducnost Valjevo

 Crvena Zvezda

 CD Ourense

 Crvena Zvezda

 Cadiz

Bosnia & Herzegovina

 Borac Banja Luka

Hungary ZTE

Greece

 Panserraikos

HungaryZTE

Bosnia & Herzegovina

 FK Laktasi

Bosnia & HerzegovinaBorac Banja Luka

Bosnia & Herzegovina

 FK Laktasi

 

 Forrás: Transfermarkt Wikipédia

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr762049581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása