Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Pascal Borel

2010. május 25. - dartagnan
 

 

Pascal Borel

 
Született: 1978.09.26., Karlsruhe (Németország)
 
Nemzetiség: német
 
Poszt: kapus
 
 
A német kapus az FC Germania Friedrichstalban kezdte a futballt, majd 19 évesen a Bundesliga 2-ból kieső Waldhof Mannheimhez szegődött. 3 meccsen védett.
 
A tehetséges hálóőrt egy évvel később az elsőosztályú Werder Bremen igazolta le, ahol eleinte csak a brémaiak amatőrcsapatában jutott szerephez. Ám 2002-ben a profikhoz került, és első számú kapussá küzdötte fel magát: a 2002–2003-as idényben harmincegy bajnokin védett a zöld-fehérek színeiben. Kiváló formában védte végig a szezont, s a szakemberek szép jövőt jósoltak neki , hatalmas tehetségnek tartották! A következő bajnokságban azonban drasztikusan visszaesett a formája, többször súlyosan bakizott, nagy potyákat kapott... 
 
2004-ben a Brémával megnyerte a Bundesligát, plusz a német kupát, igaz ezen sikerekben Borelnek már kevesebb szerep jutott.
 
2005-ben a brémaiak elengedték a második vonalban játszó Ahlen csapatához. Azonban nnen is elküldték, s egy évre abbahagyta a focit...
 
A kihagyás után a Bp. Honvéd szerződtette 2007-ben. Itt megkapta kezdetben a bizalmat, ám később alulmaradt az elsőszámú kapus pozíciórt folyó harcban a jóval stabilabb teljesítményre képes, rutinos Tóth Ivánnal szemben. Borel sajnos több súlyos potyagólt is kapott, és a ZTE elleni meccsen elszenvedett vereség után végképp elvesztette a bizalmat. 
A kispestieknél 8 meccsen védett.
 
 Magyarországról aztán Bulgáriába, a Csernomorec Burgas klubjába igazolt 2009-ben. A német kapus két évig védett a balkáni gárdánál, 60 meccsen. A Burgassal ez idő alatt egy 5., és egy 8. helyet szerzett a bolgár bajnokságban.
 
2011-ben visszatért Németországba, a regionnalligás RB Leipzig együtteséhez. 
 
 
Sikerei:
 
Werder Bremen
 
német bajnok - 2004

német kupagyőztes -2004
 
Klubjai:
 

GermanyFC Germania Friedrichstal

 

GermanySV Waldhof Mannheim 

 

GermanyWerder Bremen

 

GermanyLR Ahlen

 
Hungary
 HONVÉD
 
Bulgaria
 Csernomorec Burgas
 
Germany

RB Leipzig 

 

Forrás: Wikipédia

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr382031373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soadfan 2010.05.28. 17:49:46

A TE blogod lett a hónap negyedik legjobb blogja!!!
www.sportreklam.blog.hu

dartagnan 2010.05.29. 00:06:29

@sportosblogo: Hmm. Egész jó eredmény :) Na de majd júniusban... ;)
süti beállítások módosítása