Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Az ex-kispesti Benjamin klubját, a Valenciennes-t száműzték a negyedosztályba

2014. július 05. - dartagnan

vafc.png

A francia Profi Labdarúgóliga (LFP) egyesületek ellenőrzésére és felügyeletére kirendelt szerve, a DNGG súlyos anyagi problémái miatt a negyedik osztályba száműzte a francia első osztályból, a Ligue 1-ből a 2013-2014-es szezon végén kiesett Valenciennes-t.

 

 

 

 

A klub gyakorlatilag csődbe jutott, június 10-én fizetésképtelenné nyilvánították, s ettől kezdve egyértelmű volt, hogy  nem indulhat a második vonalban sem. A klub természetesen fellebbezhet a döntés ellen. 

Helyettük valószínűleg a harmadosztály előző évi bronzérmese, a Gazélec Ajaccio szerepelhet a 2014-2015-ös Ligue 2 pontvadászatában.

Az előző idényben még Ligue 1-es focisták közül  többen is kint voltak a 2014-es brazíliai vb-n, amely jelenleg is tart. Majeed Waris a ghánaiakkal, Carl Medjani a bravúrosan játszó, legjobb 16-ig eljutó Algériával. 

Ők már biztosan nem fognak a negyedosztályban vitézkedni, mivel kölcsönben voltak, Waris a Szpartak Moszkvához, Medjani az AS Monacóhoz tért vissza az idény befejeztével. Ahogy az uruguayi Gary Kagelmacher is, igaz őt azóta a hercegségbeliek elpasszolták a Bundesliga 2-es 1860 Münchennek. Tongo Doumbiát az angliai "farkasokbenjamin-angoua.jpg", vagyis a Wolves, Jean-Christophe Bahebeck-et pedig a PSG rendelte vissza.

De távozott a napokban a francia U-19-es válogatott, Arthur Masuaku is, akire a görög bajnok Olympiakosz csapott le.

Masuaku példáját többen követhetik, mivel a Transfermarkt adatai szerint a Valenciennes játékosállományából hét futballistának járt le a szerződése 2014 június 30-án, köztük van a volt kispesti, elefántcsontparti válogatott Benjamin Angoua. Tehát akár megtörténhetne, hogy a korábban jó pénzért eladott légiósát ingyen megszerezhetné a Honvéd, de nyilván erre kicsi az esély.  

Mindenesetre ha a DNGG döntése érvényben marad, erősen kérdéses, mi lesz vajon a majd' 20 millió euró értékű játékoskerettel. Alighanem a leginkább esélyes opció a keret gyors szétesése, a kulcsemberek távozása. 

 

(Majeed Waris gólja, asszisztjai a Valenciennes-ben a 2013-14-es idényben)

 

Forrás: Nemzeti Sport | eurosport.fr | Transfermarkt | Wikipedia | dna.fr | abendzeitung-muenchen.de

Fotó: Wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr516471623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása