Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Glenn Helder

2010. július 15. - dartagnan

 

 

Glenn Helder


Született: 1968.10.28., Leiden (Hollandia)

Nemzetiség: holland

Poszt: szélső, csatár

 

A labdarúgás alapjaival az egyik legjobb helyen, az Ajaxban ismerkedett meg.

21 évesen a Sparta Rotterdamhoz került. A csapatban 93 meccsen játszott, s 3-szor volt eredményes. Egy komoly sikert könyvelhetett el az itteni évei alatt, 92-ben a Sparta a hazai kupában a legjobb nyolcig jutott! 1993-ban Helder a Vitesséhez ment, mérlege 52 mérkőzés, 12 gól. Majd innen egy igazi sztárcsapatahoz vezetett az útja - az Arsenalhoz! A londoni gárdát angol válogatottak egész sora alkotta, mint Ian Wright, David Seaman, Tony Adams, Ray Parlour. Plusz pár idegenlégiós, pl. a dán John Jensen, vagy a szintén holland Dennis Bergkamp! Helder '95 február végén a Nottingham Forrest elleni győztes meccsen depütált az Arsenalban. Ez évben még a holland válogatottban is bemutatkozhatott! Angliai profiskodása során összesen 39 alkalommal lépett pályára több mint 2 év alatt.  '96-ban kölcsönbe került a portugál Benficához, ahol súlyos sérülést szenvedett. Arsenalba való visszatérése után, mivel honfitársát, Marc Overmarst pont az ő posztjára igazolták, így esélye sem volt a kezdőcsapat közelébe férkőzni.

'97-ben végleg távozott, hazájába, a NAC Bredához. Azután rövid ideig megfordult Kínában, hogy utána újfent a NAc Bredánál focizzon. 

Innen 1999-ben a Henk Ten Cate által dirigált MTK-hoz vezetett az útja. A Hungária körúton az egykoron Arsenalban focizó szélsőt nagy reményekkel várták, ám a holland szélső régi formájától nagyon messze volt, gyakorlatilag egy futballra alkalmas lábbal érkezett... Nem csoda, ha mindössze 9 alkalommal bizonyíthatott, s 1 gólt szerzett.

A kék-fehérek után újfent Hollandia következett, s szülőföldjén még több klubban megfordult 2003-as visszavonulásáig. Profi karrierje végeztével még pár évig amatör kluboknál szerepelt. 

 

Válogatottság:

Holland válogatott - 4 meccs, 0 gól

Klubjai:

 Sparta Rotterdam

 Vitesse Arnhem

 Arsenal

 Benfica

 Arsenal

 NAC Breda

 Dalian Wanda

 NAC Breda

 MTK

 RBC Roosendaal

 TOP Oss

 DOTO

 

Forrás: Wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr822153359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása