Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Aleksandar Jovic

2010. június 25. - dartagnan
 

 

Aleksandar Jovic

Aleksandar Jovic

 
Született: 1972.04.13.
 
Nemzetiség: szerb
 
Poszt: csatár
 
 
A szerb támadó hazájában, alacsonyabb osztályban kezdte profi karrierjét, ám ott olyan gólerősen szerepelt, hogy az elsőosztályú Cukaricki fantáziát látott benne, s 1995-ben leszerződtette.
 
Az első ligában gyengén ment neki a játék, s az idény közben külföldre igazolt, a PAOK Salonikihez. Ám a görögöknél sem sokszor keserítette meg a kapusok életét, ezért visszatért a Cukarickihez.
 
Régi-új klubjában fokozatosan egyre jobb formát mutatott, 1996-97-es szezonban 9 gólt ért el, a 1997-98-asban 11-et! 1998-ban megint külhon felé vette az irányt. Az izraeli Hapoel Haifához. Bár csapatával megnyerte a bajnokságot, egyéni teljesítménye viszont gyengére sikerült, csupán 3 találatot jegyzett.
 
Nem csoda, ha újból váltott, ezúttal Németországban próbált szerencsét. Előbb a Bundesliga 2-es Kickers Offenbachnál, majd a harmadosztályú Carl Zeiss Jenánál. Utóbbibban volt az eredményesebb, 2000-ben 11-szer talált a hábóba, 2001-ben 9-szer. A második szezonja végén a Jenával a 18. helyen zárt, s kiesett a harmadosztályból.
 
2001 nyarán a Fradiba igazolt. A zöld-fehéreknél különösen első idénye sikerült kiválóan, 31 meccsen 11 gólt szerzett, többek közt a Haladás, ETO, és az ősi rivális Újpest ellen is. A lilák elleni rangadókon a jugoszláv csatár mindig különösen felspannolva, gólerősen játszott, emiatt a szurkolók egyik nagy kedvencévé vált.
A 2001-02-es bajnoksban a szerb támadónál csapaton belül senki sem szerzett több találatot, így Jovic házi gólkirály lett!
 
 
 
(Jovic duplája a lilák ellen 2002-ben)
 
A következő szezonra alaposan beerősített a Fradi a csatársorban, így Jovic főleg a kispadról beállva próbálta segíteni a gárdát hajtós játékával. Míg a bajnokságban csupán 1 találatig jutott, a kupában fontos gólokat szerzett, s a szezon végén kupagyözelemnek is örülhetett! Ám mégis valami egészen másért maradhatott emlékezetes számára a szezon, főleg a vége.... A Fradi a bajnokságban újfent a csalódást jelentő 2. helyet hoztak össze, s ezt a drukkerek egy része nem tudta megemészteni... Az utolsó meccs végén tört ki a botrány. Sok elkeseredett szurkoló rohant a Fradi-pályára a találkozó lefújása után, s magukról megfeledkezve több saját játékost megvertek, Jovic is kapott pár ütést, rúgást...   Ráadásul 4 meccses eltiltást is kapott a debreceni Bernáth Csabával való sportszerűtlen viselkedése miatt.
A történtek ellenére 2003 nyarán mégis szerződést hosszabított, bár voltak ajánlatai más kluboktól. Utolsó ferencvárosi éve roppant balszerencsésen alakult, egy hosszú Achilles-ín sérüléssel küszködött, emiatt csupán 2-szer játszhatott a 2003-04-es bajnokságban. 
Végül 2004 áprilisában a még mindig lábadozó csatár maga kérte szerződésbontást, s közös megegyezéssel távozott a Fraditól. A zöld-fehéreknél Gera Zoltánnal, Tököli Attilával, Lipcsei Péterrel, Marek Penksával, Adem Kapiccsal játszhatott egy csapatban!
   
2004-ben abbahagyta a profi labdarúgást, s régi klubja, a Cukaricki technikai vezetője lett.
Amatőr szinten a svéd negyedosztályban föltűnt még rövid időre a pályán is.
 
 
Válogatottság:
 
Jugoszláv válogatott -1 meccs, 0 gól 
 
Sikerei:
 
Hapoel Haifa
 
Izraeli bajnok - 1999
 
FTC
 
Magyar Kupa győztes - 2003, 2004

Magyar Szuperkupa győztes - 2004

Magyar bajnok - 2004
 
 
Klubjai:
 

SerbiaZeleznik

Serbia

Cukaricki
 

GreecePAOK Saloniki

Serbia

Cukaricki
 

IsraelHapoel Haifa

GermanyKickers Offenbach

GermanyCarl Zeiss Jena

Hungary

FTC
 

SwedenIFK Tidaholm

 
 
 
Forrás: Wikipedia

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr752109222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása