Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Goran Jezdimirovic

2010. május 26. - dartagnan

 

 

Goran Jezdimirovic 

 
Született: 1971.04.19., Belgrád - Nándorfehérvár (Jugoszlávia)
 
Nemzetiség: szerb
 
Poszt: védekezeő középpályás
 
 
Jezdimirovic pályafutása a szerbiai Sloga Kraljevo csapatánál kezdődött, majd a Napredak Krusevac igazolta le. 2 esztendő múltán következett egy nagyobb ugrás.
 
A neves Vojvodinához ment, és be is mutatkozhatott az újvidéki gárdában 20 évesen. 1996-ig szerepelt náluk, a mutatói 153 bajnoki, 13 gól.
 
Ezután nyugati bajnokságban próbálta ki magát, a spanyol másodosztályban. Az idény befejeztével klubja kiesett a harmadik vonalba, újra a váltás mellett döntött.
 
Visszatért hazájába, a Milicionar Belgrádhoz. Itt 3 szezont húzott le. 
 
2000-ben szerződött a Hungária körútiakhoz. Az MTK-nál épp a délszláv vonalat részesítették előnyben, így Jezdimirovic sok honfitársával játszhatott együtt. Ez is megkönnyítette beilleszkedését. A védekező középpályásként bevethető szerb gyorsan kulcsemberré lett. Erényei közé tartozott a remek helyezkedés, a keménység, a sok labdaszerzés, s a megszerzett labdák jó továbbítása a társak felé. Emellett a pályán kívül is szimpatikus, szerény egyéniség volt. Hat évig szolgálta a kék-fehéreket, végül a fiatalítás miatt kellett távoznia.
 
Előbb a szintén nb1-es Tatabányához, majd 2007-ben a második vonalban szereplő Dunaújvároshoz igazolt.
 
 
Sikerei:
 
MTK
 
Magyar bajnok - 2003
 
Magyar Szuperkupa győztes - 2003
 
Klubjai:
 

Sloga Kraljevo

FK Napredak Kruševac

FK Vojvodina

Écija Balompié

FK Milicionar
MTK
FC Tatabánya
Dunaújváros FC 
 
 
Forrás: Wikipédia Origo

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr812032437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása