Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Cornel Casoltan

2010. június 07. - dartagnan
 

 

Cornel Casoltan

 
Született: 1967.07.19.
 
Nemzetiség: román
 
Poszt: csatár
 
A román támadó a váradi FC Bihornál kezdte el profi karrierjét.
 
Majd a '97-es nyári átigazolási időszak során a Vlaszák Gézát, Kocsárdi Gergőt, Sebők Józsefet soraiban tudó ZTE-hez vezetett az útja.
Casoltan az új csapatában kissé nehezen lendült bele a gólgyártásba. Első találatát csak a 8. fordulóban szerezte a Stadler FC elleni 4:0-ra megnyert meccsen. Ezt követően azonban beindult, s a szezon során további 8 találatot jegyezhetett. Így összesen 9 gólig jutott, ami egészen jónak volt mondható.
A következő, 98-99-as idény során kicsit elmaradt előző teljesítményétől, 6 gólig jutott, de végig a kezdőben számítottak rá.
 
 
 
(A '98-as ZTE-Diósgyőr meccsen Casoltan 2 gólja mellett adott egy gólpasszt. A mérkőzésen a hazaiak győztek 4:1-re.)
 
Nem véletlen, hogy a gólerős támadóra 1999 nyarán lecsapott a nemzetközi kupaszereplésre készülő Debrecen
A hajdúsági gárdának épp égető szüksége volt minőségi csatárra, mivel a bajnokság végén elszerződött a csapat gólzsákja, a szintén román Ilea, így őt mindenképp pótolni kellett. Sajnos Casoltannak ez nem sikerült... A Lokiba nem igazán tudott beilleszkedni, teljesítménye jóval elmaradt aZ elvárttól - 9 mérkőzés, 1 gól... Ezért az év végén búcsút vettek tőle.
 
Hazatérve Romániába újra a másodsztályú FC Bihor csapatához igazolt. Az otthoni környezetben magára talált, s jó játékával, fontos góljaival sokat segítette a váradi gárdát, hogy bennmaradjanak a román másodosztályban. A bennmaradást jelentő, Chimica elleni találkozón Casoltan gólpasszt adott, sőt a saját kapu előtt is helytállt, egy jó szerelésével góltól mentette meg csapatát.
 
Később a temesvári Politechnicában és a zalatnai Minaurban játszott. Aktív pályafutása befejeztével az osztrák amatőrök közt szereplő SV Neustadtl játékos-edzője, majd edzője lett.       
 
 
Klubjai:
 

RomaniaBihor FC (Bihar) 

HungaryZTE 

HungaryDVSC

RomaniaBihor FC 

RomaniaPolitechnica Timisoara (Temesvár)

Romania

Minaur Zlatna (Zalatna)
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr562063168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása