Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Adem Kapic

2010. május 22. - dartagnan

 

 

Adem Kapic

 
Született: 1975.04.16., Ljubljana (Jugoszlávia)
 
Nemzetiség: szlovén
 
Poszt: védekező középpályás
 
 
Adem Kapic pályáfutását, nevelőegyesületében, az NK Ljubljanában kezdte. Fiatalon, 18 évesen depütált a csapatban, s első idényében rendszeres játéklehetőséget kapott, ám a következő bajnokságban kiszorult a keretből, ezért külföldre távozott.
 
A svájci amatőrbajnokságba... Szerencséjére itt figyelt föl rá az MSV Duisburg játékosmegfigyelője. Így szerepelhetett egy meccs erejéig a Bundesligában is. A duisburgiak később nem igazán vették számításba, ezért visszatért rövid időre hazájába.
Onnan újra nyugat felé vette az irányt, játszott több német másodosztályú csapatban is (Pl. a Stuttgarter Kickersben, ahol együtt futballozott Marek Penksával, akivel később a Fradiban is klubtársak voltak).
 
2002 tavaszán igazolta le a Fradi. A zöld-fehéreknél hamar kulcsember lett, hasznos labdaszerzéseivel a középpályás védekezést stabilabbát téve. A Ferencvárossal magyar szinten mindent elért, bajnok, kupagyőztes lett, és játszhatott a Schalke meg a Feyenoord ellen a 2004-es UEFA-Csoportkörben is. Ezen időszakbeli kiváló játékának köszönhetően meghívót kapott hazája, Szlovénia válogatottjába!
 
Utolsó ferencvárosi éve már kevésbé lett fényes - följelentette a klubját, mivel csúsztak a fizetésével, majd visszavonta a keresetet.
 
2005-ben távozott a Fraditól Izraelbe. Később még visszatért Magyarországra, a Vasashoz és a Lombard Pápához. Utóbbi klubjában sérülései miatt már csupán epizódista lett.
 
A Fradiban 69 mérkőzésen 1 gólt jegyzett, a Vasasnál 11 bajnokin nem szerzett találatot, míg a Lombard Pápánál 13 találkozón kettőt.
 
 
Válogatottság:
 
Szlovén válogatott 6 meccs, 0 gól
 
 
 
(A Honvéd elleni 3:1-re megnyert kupadöntőn 2004-ben)
 
 
Sikerei:
 
Ferencváros
 
Magyar bajnok - 2004
 
Magyar Kupa győztes - 2003, 2004
 
Magyar Szuperkupa győztes - 2004
 
 
Klubjai:
 
FC Ljubljana
 
NK Olimpija
 
GC Biaschesi
 
Concordia Irhove
 
MSV Duisburg
 
ND Gorica
 
Alemannia Aachen
 
Stuttgarter Kickers
 
Ferencvárosi TC
 
Beitar Jerusalem
 
Vasas SC
 
Lombard Pápa
 
 
Forrás: Wikipédia Origo

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr492023024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása