Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Mark Otten

2011. augusztus 03. - dartagnan

 Mark Otten

 

Született: 1985.09.02., Nijmegen (Hollandia)

Nemzetiség: holland

Poszt: belső védő, középpályás

 

 

A holland hátvéd 2011 nyarán érkezett a Fradihoz, két nap próbajáték után szerződtették. 

Otten pályafutása a NEC Nijmegen csapatánál indult 2003-ban. Egy év múltán nagyot fordult vele a világ, a Feyenoord elcsábította. Ám a sztárklubban nem játszott egyetlen bajnokin sem. A rotterdamiak többször is kölcsönadták.

Így került a kisebbik helyi gárdához, a másodosztályú Excelsiorhoz. Két szezon során szolgálta a kiscsapatot. A 2005-06-os bajnokságban 29 meccsen játszott, a 2006-07-esben 37-szer volt a pályán, s egy 1 gólt is jegyzett. Utóbbi év különösen jól sikerült, mivel az Excelsior magabiztos fölénnyel a legjobb lett a másodosztályban! 
 
Rotterdami évei alatt, 2005-ben részt vett az U-20-as Világbajnokságon a holland válogatottal. Többek közt Ryan Babel, Ibrahim Affelay voltak a csapattársai, és a ZTE-ben futballozó Prince Rajcomar. A hollandok a nyolcaddöntőig meneteltek, ott azonban Nigériával szemben alulmaradtak egy drámai meccsen. Owoeri góljával az első percben Nigéria került előnybe, amit aztán Vlaar egalizált, s ez is maradt a végeredmény. Mivel a hosszabbítás során sem történt változás, következtek a tizenegyesek, melyben az afrikaiak bizonyultak jobbnak. Hollandia kiesett, s ezzel véget ért számukra a vb, bár haza nem kellett utazniuk, mivel ők voltak a rendező ország. Otten amúgy mindössze egy meccsen szerepelt, az utolsó Nigéria ellenin, csereként.
    
2006-ban a Feyenoord újból kikölcsönözte, ezúttal első ligás együttesnek, a NEC Nijmegennek. Nevelőklubjában messze a legsikeresebb a '06-'07-es bajnoksága volt, melynek során 27 meccsen játszhatott.     
Bár a NEC később végleg megszerezte, azonban Otten számára a további évek felemásan alakultak.
 
 

 
2007 tavaszán keresztszalag-szakadás miatt egy évet ki kellett hagynia. Felépülését követően a következő szezonban már néhány meccsen tudott játszani, sőt egy bombagólt is lőtt a De Graafschap ellen. Balszerencséjére megint a keresztszalagja elszakadt, s a 2009-10-es idénye erre rá is ment.
2010-11-ben immár felgyógyulva, újra alapemberként szerepelt a csapatban, 21 meccsen játszott.
 
2011 nyarán a Ferencvároshoz igazolt egy ingyenes transzfer keretében.
 
 
Klubjai:
 

 NEC Nijmegen
 

 Feyenoord
 

 Excelsior
 

 NEC Nijmegen
 

Hungary

 Ferencváros
 
 
 
Forrás: Wikipedia
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr133123615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása