Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Aleksandar Bajevski

2010. június 03. - dartagnan
 

 

Aleksandar Bajevski

 
Született: 1979.12.08., Skopje (Jugoszlávia)
 
Nemzetiség: macedón
 
Poszt: csatár
 
 
Bajevszki a magyar bajnokság előtt a Vardar Skopje és az OFK Belgrád csapataiban focizott.
 
2003 tavaszán került a Győri ETO-hoz. Győrben annyira nem voltak elájulva tőle, pedig a lehetőséget megkapta a macedón - 28 mérkőzés, 7 gól...  A 2003-04-es bajnokság tavaszi szakaszát már a Balaton Fc-ben játszotta végig.
 
Ám az idény végén innen is továbbállt, a Ferencváros invitálásának nem tudván ellenállni. A Fradiban, a 2004-05-ös idényben egészen kiválóan szerepelt, 10 találaig jutott. Messze ez volt pályafutásának eddigi legeredményesebb idénye! Különösképp, ha ehhez még hozzávesszük, hogy 2004 késő őszén az UEFA-csoportkörben mind a 4 találkozón játszott a Feyenoord, Schalke, Basel és a Hearts ellen.
A következő szezonjában már jócskán visszaesett, de ebben közrejátszott egy hosszú sérülés is.
 
2006-ban, a klub körüli zűrzavaros időszakban hagyta el az FTC-t. Előbb rövid időre Lengyelországba, majd a katari Al-Ahly Dohába szerződött. Itt sem maradt sokáig.
 
Az ázsiai kitérőt Belgium követte, az egykori KEK-győztes (1988) KV Mechelennél folytatta. A belga klub színeiben 2 gólt szerzett, az egyiket a patinás Club Bruges elleni 1:1-es meccsen.
 
A nyugati bajnokságból újra Európa keleti része felé vette az irányt. Visszatért hazájába, Macedoniába régi nevelőegyesületéhez.
 
2009-ben újra országot váltott - ezúttal Szlovákia következett, a DAC Dunajska Streda. A dunaszerdahelyieknél együtt futballozott a szintén ex-győri Regedei Csabával.  A nagy múltú DAC-nál közönségkedvenc lett a macedón válogatottban is néhányszor jásztó csatár. Annak ellenére, hogy nem túl sok gólt szerzett. Ám volt, amelyiket épp a legjobbkor! A legutóbbi, 2009-10-es bajnokságban gyengécskén szerepeltek a csallóköziek a szlovák első ligában, megcsapta őket a kiesés szele... A 2010. május 15-én otthon rendezett Spartak Trnava elleni összecsapás létfontosságú volt. A dunaszerdahelyi szurkolók óriási biztatása mellett kínkeservesen sikerült 0:1-ről fordítani, s végül a győzelmet megszerezni. Így a Cordon Liga következő szezonját is a dunaszerdahelyi gárdával kezdi! Ebben pedig jelentős érdemeket szerzett Bajevszki is, miután ő lőtte a Spartak elleni egyenlítő gólt tizenegyesből!
 
 
 
(Bajevszki legszebb megmozdulásai, góljai)
 
 
2010-ben elhagyta Szlovákiát, és az albán Flsmurtari Vloréhez szerződött. A 2010-11-es bajnokságban az ezüstéremig jutott a csapattal. A macedón támadó 14 meccsen 2 gólt szerzett.
 
 
 
Válogatottság:
 
Macedón válogatott - 5 meccs, 0 gól
 
 
Sikerei:
 
Vardar Skopje
 
Macedón bajnok - 2002
 
FTC
 
UEFA-csoportkör - 2004
 
Klubjai:
 

MacedoniaVardar Skopje (macedón)

SerbiaOFK Beograd (szerb)

HungaryGYŐRI ETO FC (magyar)

HungaryBALATON FC (magyar)

HungaryFTC (magyar)

PolandGornik Leczna (lengyel)

QatarAl-Ahli Doha (katari)

BelgiumKV Mechelen (belga)

Macedonia

 Vardar Skopje (macedón) 
 

SlovakiaDAC Dunajska Streda (szlovák)

Albania

Flamurtari Vlore
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002053009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soadfan 2010.06.04. 18:58:02

Reklámozom az oldaladat!!!
Egy kérdés: nagyobb lett a nézettséged a reklámozás által? Csak azért kérdem, hogy van-e értelme csinálnom a blogomat.
www.sportreklam.blog.hu

dartagnan 2010.06.05. 17:32:39

Szia!
Köszi. Igen, nagyobb lett, úgyhogy van értelme szerintem. Amikor elkezdted reklámozni, 10-15 látogatóval több lett, azóta persze van olyan nap, mikor kevesebb jön föl az oldalra.
süti beállítások módosítása