Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Constantin Stanici

2016. november 20. - dartagnan

Született: 1969.09.17., Bukarest, Románia

Állampolgárság: román

Poszt: középpályás

Stanici 27 esztendős korában szerződött az NB I-be, a Dárdai, Bükkszegi, Bondarenko fémjelezte Budapesti Vasutasokhoz. Magyarországi légióskodása után megfordult Amerikában és Izlandon is.

 

 

A fővárosi Sportul Studentesc csapatánál nevelkedett, s itt kóstolhatott bele először a román élvonal légkörébe az 1985-86-os szezon tavaszi küzdelmei során, a Victoria Bukarest elleni meccsen.

A 17 éves Stanici jól időzítette az indulást, hisz éppen kifogta a Sportul tiszavirág életű aranykorszakának utolsó éveit... Hogy milyen kaliberű csapatba is került, arra álljon itt pár név, Iorgulescu, Coras, Cazan, Bozesan, a legnagyobb csillag viszont alighanem "a Kárpátok Maradonája", Gheorghe Hagi volt!

Ha érdekli a teljes cikk, elolvashatja az NB1-eslégiósok.hu-n Stanici pályafutását.

 (Fotó: Romaniansoccer)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr9011977768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása