Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Pablo Coira

2014. július 20. - dartagnan

Született: 1979.10.18., Vilagarcia de Arousa, Spanyolország

Állampolgárság: spanyol

Poszt: hátvéd

 

Spanyol hátvéd. Pályafutását az SD Compostela csapatánál kezdte. Spanyolországon kívül játszott még Görögországban és Magyarországon is. 1999-ben U20-as világbajnok lett. Klubszinten nagy sikereit a Celta Vigóval érte el, ilyen például a 2000-es Intertotó-kupa-győzelem, UEFA-kupa-negyeddöntők és spanyol kupadöntő. 32 évesen a magyar Budapest Honvédtól távozva abbahagyta futball karrierjét.

 

 

Nevelőegyesülete a Compostela volt, és a spanyol hátvéd itt is mutatkozott be a felnőttek között, az 1998-1999-es szezonban. Csapata a Segunda Divisionban szerepelt, de az előző évben még az első osztályban játszottak. A keretben számos, élvonalbeli tapasztalattal bíró labdarúgó, sőt több külföldi válogatott is focizott, például az orosz Popov, az ausztrál Salapasidis, a marokkói Chiba, és a jugoszláv Saula. Talán nem túlzás azt állítani, ehhez képest csalódást keltő volt az idényük, a gárda meglehetősen hullámzóan teljesített, s ez a végelszámolásnál csupán a 8. helyre volt elég. Coira 29 meccsen játszott, s kétszer még be is talált, az Eibar és a Leganes ellen.

Az idény közben, áprilisban részt vett a nigériai U20-as vb-n, többek közt Iker Casillas, Xavi, Gabri társaságában, s Ibéria fiai nagyszerű formában játszottak a tornán. A brazilok elleni 2-0-ás győzelemmel indítottak, majd elsőként jutván tovább csoportjukból, az egyenes kieséses szakaszban USA és Ghána fiataljait búcsúztatták.

 

Fotó: yojugueenelcelta.com

 

Ha érdekli a teljes cikk, elolvashatja az NB1-es légiósok.hu-n Coira pályafutását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr256527851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása