Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Richard Niederbacher

2014. június 25. - dartagnan

Született: 1961.12.07., Gleisdorf, Ausztria

Állampolgárság: osztrák

Poszt: csatár

Niederbachert a Pécs igazolta az NB1-be, a rutinos osztrák légiós pályafutása alatt többek közt a Sturm Graz, a Rapid Wien csapatainál focizott, s utóbbiakkal bajnok lett. Megjárta a francia PSG-t, és a belga Waregemet is. Valamint néhány alkalommal szerepelt a sógorok válogatottjában. 

A kelet-stájerországi Gleisdorfban született támadónak a közeli nagyváros csapatánál, a Sturm Graznál indult el felnőtt karrierje. 1979-80-ban mutatkozhatott be, 18 évesen az ezüstérmes csapatban, három meccsen kapván lehetőséget.

1980-81-ben már 10 bajnokin focizott, s megszerezte első góljait a Salzburg és Linzer ASK ellen. Utóbbin Niederbacher érdeme a győztes találat!

A Sturm következő idényében alapemberré válva 27 mérkőzésen 6-szor talált be. A salzburgiak ellen az ő góljával jött össze a grazi győzelem, aztán például beköszönt a rivális városi gárdának, a GAK-nak, az Admirának pedig ősszel, tavasszal is egyszer. Ezen kívül az osztrák kupában háromszor volt eredményes, klubjával amúgy az elődöntőig meneteltek, ott azonban a Wacker Innsbruck útjukat állta. Az ifjú Niederbacher még az UEFA-kupában is föliratkozhatott a góllövőlistára! Először a CSZKA Moszkva ellen ismerkedhetett az új közeggel, akiken egyébiránt idegenben lőtt góllal átvergődtek az osztrákok. Majd a következő ellenfél, a svéd Göteborg kapuját föl is avatta az otthoni, döntetlennel végződött összecsapáson. Mivel a visszavágón 3-2-re nyertek az észak-európaiak, így ilyen rapidosra sikerült a kupaszereplés.

Ha érdekli a teljes cikk, elolvashatja az NB1-es légiósok.hu-n Niederbacher pályafutását.

Fotó: psg70.free.fr/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr776414807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása