Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Adamo Coulibaly

A targoncától a BL-ig

2014. május 29. - dartagnan

   

Született: 1981.08.14., Párizs, Franciaország

Állampolgárság: francia

Poszt: csatár

 A francia csatár nagyon mélyről indult, az amatőrligából, ahol a foci mellett targoncásként dolgozott. Innen küzdötte föl magát előbb a belga első osztályig, majd a magyar élvonalbeli Debrecenig. Itt robbant be igazán a köztudatba, bajnokságokat, kupákat nyert, BL, EL-csoportkörökben focizott. S az NB1 legjobb támadójává válva kétszer is elhódította a gólkirályi címet. 

 Az elefántcsontparti ősöket fölvonultató támadó az egykori gyarmattartók fővárosában, Párizsban született. Keresztnevét szülei kedvenc énekeséről, Salvatore Adamóról kapta.

Coulibaly alacsonyabb osztályú kluboknál kezdett ismerkedni a futball világával. Már tíz esztendős korában, 1991-ben az FC Bry-sur-Marne juniorjainál rúghatta a bőrt, egészen 1998-ig. Majd három évet töltött az FC Noisy-le-Grand-nál.

2001-ben az amatőr, hatodik ligás Perreux-ben tűnt föl, itt immár felnőttek között űzhette a labdát. Ám, mivel nem volt bevétele a fociból, így a játék mellett dolgoznia is kellett, bútoráruházi recepciós és kiszállító lett.

Perreux-ből 2004-ben a hetedosztályú RC78 Neauphle-le-Chateau gárdájához vezetett az útja, ahol edzője a támadósorba küldte, mondván, hogy ott jobb játékra lehet képes. És Coulibaly élt a a lehetőséggel, számos góljával bizonyította is a döntés helyességét.

2006-ban a negyedik ligában szereplő AS Poissy vitte el, s a helyi Peugeot gyárban targoncavezetői állást kapott, éjszakai műszakban. Ezért kezdetben elég akadozottan ment a játék, ám később beindult, s szórta a gólokat, aminek meg is lett a jutalma, profi szerződést kapott! Poissy-ban 23 meccsen tizenegyszer mattolta az ellenfelek kapusait.

 

Ha érdekli a teljes cikk, itt elolvashatja.

  

(Fotó: Mesterhármas blog)

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr886095753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása