Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Branislav Fodrek

2012. szeptember 02. - dartagnan

Született: 1981.02.05., Bratislava /Pozsony/, Csehszlovákia

Nemzetiség: szlovák

Poszt: csatár

Fodrek felnőtt pályafutása 1999-ben indult a fővárosi Slovanban, mely csapat éppen a Corgon Liga előző évi bajnoka volt. A 18 esztendős játékosnak komoly riválisokkal kellett megküzdenie, mint például az egyaránt szlovák válogatott Tibor Jancula és a magyar származású Lubomir Mészáros. 5 évig szolgálta a Slovan Bratislavát, ezalatt két bronzéremnek, s egy ezüstnek örülhetett, bár a sikerekből nem igazán vette ki a részét, miután csak az utolsó, 2003-2004-es szezonban lett stabil kezdő. A Slovan a korábbi eredményeihez képest meglehetősen pocsék idényt zárva, a 10. helyen végezve kiesett az élvonalból... Fodrek összesen 37 meccset játszott, s 6 gólt ért el.

A kiesés után eligazolt, ám miután már olyan jól megszokta a pozsonyi klímát, így csak "kerületet" váltott, új klubja az Artmedia Bratislava lett. Pályafutása legjobb éveit itt töltötte. 

Az új, 2004-2005-ös szezonban nagyszerűen szerepelt, mind a csapat, mind Fodrek. Olyannyira, hogy meg sem álltak a bajnoki címig, a végén 7 pontot verve a második MSK Zilinára. Fodrek 33 meccsen 10 gólt jegyzett, többek közt betalált az AS Trencín, a Trnava, és a pozsonyi Inter ellen is. Még ebben az évben (2005-ben) újabb szenzációs sikernek örvendhetettek az Artmedia szurkolói. A csapat bejutott a BL főtáblájára! Ahol az Inter Milannal, a Portóval és a Rangersszel kerültek egy csoportba... A szlovákok derekasan helytálltak, harmadikok lettek! Sőt ezzel még nem ért véget a nemzetközi kupakaland, mivel az UEFA-Kupában mehettek tovább, a nyolcaddöntőért folyó küzdelmekbe csatlakoztak be, ott azonban a Levszki Szófia megállította őket. Fodrek mindegyik összecsapáson szerepelt. 

2005 még Fodrek számára tartogatott egy nagy eseményt, november 16-án debütált a szlovák válogatottban Spanyolország ellen.

A következő két bajnoki szezonban az Artmediának "csak" az ezüstérem jutott, 2006-ban a Ruzomberok taszította le a trónról, míg 2007-ben a Zilina. 

Közben a szlovák támadó a 2006-os esztendő folyamán kiruccant a Saturn klubjához. Ám csupán néhány meccs erejéig tartott az oroszországi kirándulás...

A 2007-2008-as szezonban aztán helyreállt a rend... Az Artmedia ismét megnyerte a Corgon Ligát, sőt a Szlovák Kupát is bezsebelte! Fodreknek is jól ment, 7 gólt szerzett, egykori csapatának, a Slovannak vágott egyet, csakúgy a Terncínnek, Zilinának, Ruzomberoknak, a besztercei Banska hálóját pedig kettővel terhelte meg.

A további évek már nem alakultak ily fényesen az Artmedia táján... Az alapemberek (Saláta Kornél, Tomas Oravec, stb.) sorra elhagyták a klubot, s ez az eredményeken is jócskán meglátszott... 2009-ben 6., majd 2010-ben sereghajtóként, a 12. helyen zárva kizúgtak a Corgon Ligából.

Ahogy az már lenni szokott, Fodreknek is eljött a váltás ideje, ez alkalommal újra megpróbálkozott a légióskodással. 2010. augusztusában elszerződött Magyarországra, a Haladáshoz. A Halival a 8. helyen zárta a szezont, 20 találkozón 3 gólt lőtt. Ebből kettőt a bajnoki címvédő Lokinak rámolt be, egyet pedig az MTK-nak. Érdekesség, hogy mindkét meccs 3:0-ás szombathelyi győzelemmel ért véget.

Egy év múltán Fodrek érzékeny búcsút vett a Halitól, s a dunaszerdahelyi DAC felé vette az irányt. A 2011-2012-es szezonban a rutinos támadó 8 meccsen játszott, s egy gólt szerzett.

 

Klubjai:

 Slovan Bratislava 

svkflag.gif Artmedia Petrzalka

svkflag.gif Artmedia Bratislava

rusflag.gif Saturn 

svkflag.gifArtmedia Bratislava

svkflag.gifArtmedia Petrzalka

svkflag.gifMFK Petrzalka

hunflag.gifHaladás

svkflag.gifDAC

 

Forrás:

Wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr344713739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása