Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Légiósok: Imad Zatara

2011. december 30. - dartagnan

 Imad Zatara

 
Született: 1984.10.01., Stockholm (Svédország)
 
Nemzetiség: palesztin-svéd
 
Poszt: középpályás
 
 
A palesztin szülőktől származó, de már Svédországban született Imad az Orhoy csapatánál kezdte el karrierjét. 2001-ben a harmadosztályú Essingéhez távozott. 2002-ben klubja fuzionált a vele azonos osztályban szereplő Vasalunddal. A következő haramadik vonalbeli szezonnak immár Vasalund/Essinge névvel vágtak neki. "Új" csapatában további három évet töltött az ifjú Zatara, és legsikeresebb idénye a 2005-ös volt, amikor a svéd kupában két góllal vette ki a részét a Fyris elleni, 5-0_ás győzelelemből, plusz csapatával sikerült a feljutás a második vonalba! S még ez év decemberében a palesztin válogatottal részt vett a katari Nyugat-ázsiai játékokon. Két meccsen kapott lehetőséget. A nemzeti csapatban egyébként már 2004-ben bemutatkozott az Irak elleni vb-selejtezőn, melyen 4:1-re kikaptak, de Imad lőtte a szépítő gólt.

2007-ben a svéd első liga egyik újonca, az IF Brommapojkarna szerződtette. A soron következő bajnokságban sajnos csupán epizódszerep jutott Imadnak, mindössze 4 találkozón lépett pályára, ám a kupában megint villantott valamit tudásából, a Halmstad ellen betalált, melyen amúgy 3:1-re győzött a kimondhatatlan nevű IF Brommapojkarna. Több örömük nem nagyon lehetett az idény további részében, mivel a kupában a nyolcaddöntőben elvéreztek, a bajnokságban pedig az utolsó vagyis a 14. helyen végeztek...
 
2008 februárjában a ZTE igazolta le. A '08-as tavaszi idény során 12 meccsen játszott, s ezeken három gólig jutott. Legjobb teljesítményét az Újpest elleni hazai mérkőzésen nyújtotta, amelyen a Zete 4:1-re verte a lilákat, s Zatara ebből kettőt is bevállalt! Ám úgy tűnt, ezzel nagyjából ellőtte a puskaporát, a bajnokság további meccsein egyszer talált, a szenvedő alany a REAC volt. Mindenesetre a szezon végén megköszönték munkáját, és elengedték.
 

 
Zatara legjobb pillanatai
 
 
Ezután fél évig csapat nélkül tengődött, míg végül 2009-ben visszatért Svédországba, a másodosztályú Syrianska FC-hez. A 2009-es szezonja kiválóan sikerült, 29 meccsen 7 assziszttal és 4 góllal segítette csapatát! Jó teljesítménye új szerződést ért, a 2010-es esztendő elején kölcsönvette a francia másodosztályú Olympique Nimes. Rögtön az első meccsén góllal indított a franciáknál, a jó kezdet után a folytatás elmaradt... Bár öt további bajnokin kapott bizalmat, de gólt nem szerzett. Az idény végén pedig visszatért Svédországba. Régi-új csapata, a Syrianska immár a 2011-es pontvadászot az első ligában kezdte, mivel az előző idényben megnyerték a másodosztályt. Imad 20 meccsen szerepelt, 3 gólt szerzett, s mellette 4 gólt érő átadás is fűződik nevéhez.
 
2011 decemberében az iráni elsőosztályban szereplő Sanat Naft gárdájához szerződött. Ő lett az első palesztin játékos az iráni bajnokság történetében.
 
Válogatottság:
 
Palesztin válogatott - 6 meccs, 1 gól 
 
Sikerei:
 
Syrianska FC
 
Svéd másodosztályú bajnok - 2010
 
 
 
Klubjai:
 

FC Orhoy

Essinge

Vasalund/Essinge
IF Brommapojkarna
ZTE 
Syrianska FC
 

Olympique Nimes 

Syrianska FC

Sanat Naft

 

Forrás:  Wikipédia Svenskfotboll Worldfootball

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr53507572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása