Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Euloge Ahodikpe

2010. július 06. - dartagnan

 

 

Hongrie: Ahodikpe , homme du match

Euloge Ahodikpe

 
Született: 1983.05.01., Párizs (Franciaország)
 
Nemzetiség: togói
 
Poszt: középpályás
 
A Franciaorszában született, de togói felmenőkkel rendelkező játékos alacsonyabb osztályú francia kluboknál kezdett futballozni.
 
Aztán 2003-ban következett egy kisebb előrelépés, a francia másodosztályban érdekelt US Créteil igazolta le. Kezdetben még az első csapatban számítottak rá, ám a következő 2 évben már csupán a B csapatban vették számításba.
 
2007-ben szerződtette az nb2-es, de a fejutást megcélzó Lombard Pápa. A  támadó középpályásként bevethető togói hamar a kezdőben találta magát, s ott is ragadt. Jó teljesítményt nyújtva, 27 meccsen 4 gólt szerzett a 2007-08-as idényben. Igazi szélsőként sok remek elfutást produkált a pálya jobbboldalán.
 
 

 
(Ahodikpe a DVTK-nál)
 
Sajnos azonban a pápaiaknak nem jött össze az nb1. Ahodikpét kölcsönadták egy évre az elsőosztályú Diósgyőrnek. Miskolcon is kedvelték a szurkolók a rendkívül dinamikus, erőteljes színesbőrű szélsőt. Bár a góllövéssel adós maradt, így sincs oka szégyenkezni, 25 bajnokin robotolhatott a jobbszélen. Sőt, 2009 tavaszán behívót kapott a togói valogatottba!
    
Az idény végén azután visszatért a Véber György által dirigált, időközben nb1-be jutott Lombardhoz.
 
2010 januárban,a bajnokság téli szünetében elköszönt a pápaiaktól, s Törökország felé vette az irányt. Az élvonalbeli Diyarbakirsporba. Egyelőre a váltás nem jött be az afrikai szélsőnek, a csapatban a 2010-es tavaszi szezon alatt elég karcsú játéklehetőséget kapott...
 
 
Válogatottság:
 
Togói válogatott - 8 meccs, 0 gól
   
 
Klubjai:
 

Olympique Montmartre 

ES Parisienne 

Lille OSC

Amiens SC

US Créteil

Lombard Pápa

Diósgyőr

Lombard Pápa 
Diyarbakirspor
 
 
 
Forrás: Wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr72133386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása