Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Jusuf Dajic

2010. június 21. - dartagnan
 

 

Jusuf Dajić

 Jusuf Dajic 

Született: 1984.08.21., Doboj (Jugoszlávia)

Nemzetiség: bosnyák

Poszt: csatár


A bosnyák támadó a Zvijezdivánál nevelkedett, majd az NK Slavonijához ment, ahol 13 meccsen 9-szer volt eredményes.

A 20 éves fiatal tehetség 2004-ben a horvát élvonalban szereplő Kamen Ingrad futballistája lett. Új csapatában elmaradt a várakozástól, mindössze egyetlen találat fűzödött nevéhez, úgyhogy 1.5 év múlva megköszönték neki az eddigieket.

Eközben az ifjú csatártehetség a bosnyák U-21-es válogatottban meghívót kapott, ahol többször jó teljesítményt nyújtott, s még gólt is szerzett a 2005-ös U-21-es EB-selejtezők során a San Marino elleni 5:1-re megnyert meccsen. Amúgy Bosznia U-21-es válogatottja csoportjában a 4. helyen végezvén kiesett.

2006 februárja Dajicot már a Fehérvár csapatában találta. A 2005-2006-os szezonban 3. lett a Vidivel, bár ehhez Dajic nem sokat tett hozzá, lévén egyszer sem talált a hálóba. Játszott a 2006 májusi Vasas elleni Magyar Kupa döntőn is csereként, ahol tizenegyespárbajban Dajic rontott... Ennek ellenére a kupát a Vidi zsebelte be!

A következő bajnokságban már jobban ment neki a góllövés, 8 találat fűzödik a nevéhez. 2008-ban újabb sikernek, Ligakupa győzelemnek örülhetett, melyben Dajicnak is voltak érdemei. A kupadöntő első meccsén a bosnyák csatár szerezte a győztes gólt!

 

 

(Dajic góljai az nb1-ben)

 

Az idény végén Dajic Dél-Koreába távozott, a Jeonbuk Hyundai Motorshoz. Ázsiai csapatánál 8 mérkőzésen 4-szer volt eredményes. Majd visszatért Európába, a belga másodosztályba. Itt sem jött be a számítása, csupán 1 gólig jutott.

Ezután újra Kelet-Európába vezetett útja. A HNK Sibenikhez igazolt. A 2009-10-es pontvadászatban a csapattal a 4. helyen végzett. A horvát kupában is remekeltek, egészen a döntőig jutottak!  Ott azonban a végső győztes, Hajduk Split jobbnak bizonyult. Dajic a kupaküzdelmek során 1 gólt jegyzett, az Osijek talált be. A bajnoki szezon során összesen 18-szor lépett pályára, 2 találatot szerezve.  2010 már szülőhazájában, Boszniában találta. 14 meccs, 2 gól volt a mérlege, a Tuzla a 6. lett a bosnyák Premier Ligában.

2011 nyarán - egy rövid ázsiai kiruccanás után - visszatért Magyarországra, a fővárosi Vasashoz. 


Válogatottság:

Bosnyák válogatott - 1 meccs, 0 gól


Sikerei:

Fehérvár

Magyar Kupa győztes - 2006

Magyar Ligakupa győztes - 2008

 

Klubjai:

Croatia

NK Zvijezda Gradacac

Croatia

NK Slavonija

Croatia

NK Kamen Ingrad

Hungary

FEHÉRVÁR

South Korea

Jeonbuk Hyundai Motors

Belgium

AFC Tubize

Croatia

HNK Sibenik

Bosnia & Herzegovina

Sloboda Tuzla

China Shanghai East Asia

Hungary

VASAS 

Forrás: Wikipedia

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr472097460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása