Légiósok az nb1-ben

Légiósok az nb1-ben

Christian Banovits

2010. június 07. - dartagnan

 

 

 

Christian Banovits

 
Született: 1981.10.28.
 
Nemzetiség: osztrák
 
Poszt: védő
 
 
Banovits szlávos hangzású neve ellenére Ausztriában látta meg a napvilágot, és először Scheiblingkirchenben, a bécsi egyetem futballcsapatában kezdett el focizni. Eleinte az iskolai tanulmányai mellett focizott amatőrként, ám rendszeresen pályára léphetett.
 
Az egyik meccsen fedezte fel az Admira Wacker megfigyelője. 2000-ben nagy ugrás következett be életében - profiszerződést kínált neki az Admira.
A 2002-03-as bajnokságban már az első csapat keretében vették számításba, s játszhatott is a kezdőben. Jó formája miatt az osztrák U-21-es válogatottba is behívták! Úgy tűnt, a tehetséges fiatalra szép karrier várhat, ám egy súlyos malőr következtében kikerült az Admira keretéből... Mivel a Grazer AK elleni meccsen az ő hibájából szenvedtek vereséget, Banovits röviden adott haza, az ellenfél elcsípte a labdát, s gólt szerzett...
 
Miután az amatőrök közé száműzték, épp jókor jött a Pápa megkeresése, akik kölcsönvették addigi klubjától. A pápaiaknál 2 meccsen játszott, utána megköszönték neki a szolgálatait, s elbocsátották. Valamiért még további magyar csapatok némi fantáziát láttak benne - a Győri ETO és a Haladás.
 
Utóbbi kluboknál még kevesebb lehetőséghez jutott, így rövid úton hazatért Ausztriába, előbb a First Viennához, majd újra az Admira Wackerhez.
 
2008-ban végleg elhagyta régi csapatát, alacsonyabb osztályba igazolt, a regionalligában szereplő, SV Würmlához, ahol azóta is játszik. Banovits itt meghatározó játékossá vált, alighanem a keret egyik legrutinosabbja. Akadtak magyar csapattársai is, az ex-vasasos Imrik László és az ex-újpesti Lázár Bence személyében. 
 
Érdekességként, az aktuális, 2009-10-es idényben, május 9-én éppen az Admira amatőrjeivel vívott meg a Würmla, természetesen Banovits a kezdőben kapott helyett. A meccset 4:3-ra nyerte a Würmla, és Banovits is kivette a részét a győzelemből egy góllal. Két évig szolgálta a csapatot, ezalatt 28 meccsen 3-szor bizonyult eredményesnek. 2010-ben a szintén regionalligás 1.SC Sollenauba szerződött.         
 
Klubjai:
 

Scheiblingkirchen

 

Admira Wacker

 

Pápa

 

Győri ETO

 

Haladás

 

First Vienna

 

Amira Wacker

 

SV Würmla

1. SC Sollenau 

 

Forrás: Origo  Wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1legiosok.blog.hu/api/trackback/id/tr82062518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása